Goran Micevski

UKP_Goran Micevski plakat
.

Sreda, 29. maj 2013.

Galerija Artget

Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6, Beograd

.

Otvorena diskusija među publikom

o radu umetnika

GORANA MICEVSKOG

.

.

Umetnik kaže: „Odlučio sam se da predstavim priložene radove iz dva razloga; prvi, banalniji, jer je to sam slučaj zahtevao (naime, oba rada su izvedena u zgradi u kojoj se održava i razgovor, a svi znamo da je slučaj suviše dragocen da bi se olako zanemario) i drugi, verovatno jedini, jer su ovo dva kraja jednog luka koji opisujem poslednjih desetak godina.“

Mreža referenci i odnosa koje grade i zauzimaju radovi Gorana Micevskog je kompleksna, slojevita, a ujedno se čini i pristupačna, neposredna. Medijum fotografije zauzima veoma važno mesto u njegovim radovima, ne samo kao sredstvo za beleženje, već i kao nosilac određene tradicije. Oba rada o kojima ćemo diskutovati  predstavljeni su u Kulturnom centru Beograda različitim prilikama, i to je bilo presudno u odabiru radova, ali i mesta na kome će se održati diskusija. Kakav je onda odnos fotografije i mesta u njegovim radovima?  Da li može da se suprotstavi jedna tradicija drugoj? Šta danas mislimo o tradiciji? Kako se kreativnost upisuje u postojeće kulturološke kodove? Koji su tekući kulturološki kodovi kao deo neše savremenosti? Koji je mentalni prostor u kome Micevski stvara?

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati da zajedno odgovorimo. Kompletni materijal sa informacijama i dokumentacijom o izložbi i umetniku, kao i pitanja o kojima ćemo diskutovati koje je umetnik postavio skinite odavde:

[Tekstovi i vizuelna dokumentacija, pdf, 0,9 MB] UKP_Goran Micevski

[Tekstovi bez vizuelne dokumentacije, Word, 50kb] UKP Goran Micevski

.

.

Goran Micevski (1977) završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek fotografija. Ključne odrednice za fotografsku praksu ovog pasioniranog putnika i šetača jesu odanost analognoj tehnici, konstantna promišljanja samog medija, kao i istraživanje odnosa fotografije i konteksta kojima se tematski bavi (umetnost, društvo, svakodnevno). Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Micevski je dobitnik nagrada na festivalima Media Forum u okviru Moskovskog filmskog festivala, Alternative Film/Video u Beogradu i zlatne medalje za fotografiju, Sterijino pozorje u Novom Sadu.

Više o radu Gorana Micevskog: http://goranmicevski.wordpress.com/

.

.

IMG_3872 spojene copy

.

IMG_3876 copy

.

IMG_3877 spojene copy

.

IMG_3884 copy

.

IMG_3885 copy

.

IMG_3886 copy

.

IMG_3889 spojene copy

.

IMG_3892 spojene copy

.

IMG_3894 spojene copy

.

IMG_3900 copy

.

IMG_3901 copy

.

IMG_3903 copy

.

IMG_3907 copy

.

.

.

.

Ovde možete da preslušate montirani audio materijal sa diskusije [~30min]::

Materijal je pripremila Ljubica Ćetković.

AdvertisementsKontakt

umetnik.kao.publika@gmail.com

+ Ukoliko želite da vam šaljemo najave razgovora, što je jednom do dvaput mesečno, pošaljite nam svoj e-mail.


%d bloggers like this: