Nemanja Lađić

Nemanja Lađić, Papierschnitzel (video instalacija, 2014)

Nemanja Lađić, Papierschnitzel (video instalacija, 2014)

 

 

 .

Izložba LITTLE TOMORROW bila je postavljena od 30.4–17.5.2014. u Umetničkom prostoru U10, a diskusija planirana za poslednji dan izložbe odložena je zbog vanrednih okolnosti u zemlji.

 

Četvrtak, 12. jun 2014. od 19h

Oktobar, Strahinjića Bana 33/21 (suteren), Beograd

 

Otvorena diskusija među publikom o izložbi

LITTLE TOMORROW

NEMANJE LAĐIĆA

 

Više informacija o radovima, kao i pitanja o kojima ćemo diskutovati skinite odavde:

Tekstovi i vizuelna dokumentacija, pdf, 0,4 MB •• UKP_Nemanja Ladjic 2

Tekstovi bez vizuelne dokumentacije, Word, 50kb •• UKP Nemanja Ladjic 2

 

 

U trideset drugu diskusiju u okviru foruma Umetnik kao publika ulazimo nakon odštampane knjige posvećene prethodnoj trideset i jednoj diskusiji, bogato ilustrovane, koja sadrži i petnaest priređenih transkripata diskusija. Ova diskusija posvećena je tekućoj izložbi Little Tomorrow Nemanje Lađića, u okviru koje su predstavljena tri video-rada, svaki drugačiji, a sva tri su usko vezana za Nemanjina interesovanja za digitalizaciju, tehnologiju i izmenjenu percepciju. Umetnik sam definiše svoje polje interesovanja:

„Pod uticajem digitalizacije i principa digitalne vizuelne komunikacije, načini na koje posmatramo stvari oko sebe drastično su promenjeni. Drugačija su očekivanja, logika, brzina iščitavanja i donošenja zaključaka, prihvatanje i neprihvatanje, sistematičnost i površnost. Moji radovi bazirani su na nekim malim zapažanjima i otkrićima koja upućuju na sve te promene, kojih uglavnom nismo svesni. Svi moji radovi, kako starije instalacije tako i noviji video radovi, sadrže neki element očigledne iluzije koji je baziran na određenoj tehničkoj mogućnosti.“

Kako male intervencije u onome što deluje jednostavno i svakodnevno mogu da nas zavedu i skrenu tok našeg doživljaja sveta? Da li tehnologija pravi šum u našim malim životima ili ih čini neponovljivim?

Dođite da razgovaramo o tome na koji način Nemanja iznova stvara pejzaž koji brzo promiče iza prozora voza ili autobusa ili kola, da li čovek u pećini ima ili nema moć da komunicira kako sa ljudima koji su hodali zemljom odavno u prošlosti i koji će tek biti na Zemlji daleko u budućnosti, i kako putovanja mogu da se izbore za svoje postojanje nezavisno od polazne i dolazne tačke.

 

Nemanja Lađić rođen je u Beogradu 1984. godine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, vajarski odsek, u klasi prof. Mrđana Bajića 2009. godine, a 2011. završio je Transmedia program – postdiplomske studije medijske umetnosti u Briselu. Izlagao je samostalno šest puta i učestvovao na tridesetak grupnih izložbi. Radi video radove i instalacije koje se bave optičkim/vizuelnim iluzijama, a inspirisani su tehnologijom, matematikom, problemima digitalizacije, graničnim oblastima fizičkog i digitalnog.

Više o radu Nemanje Lađića: http://www.nemanjaladjic.com

 

Hvala Umetničkom prostoru U10 • Hvala Oktobru!

 

IMG_6932 copy IMG_6934 copy IMG_6941 copy IMG_6943 copy IMG_6947 copy IMG_6948 copy IMG_6952 copy IMG_6953 copy IMG_6956 copy IMG_6959 spojene copy 2

 

AdvertisementsKontakt

umetnik.kao.publika@gmail.com

+ Ukoliko želite da vam šaljemo najave razgovora, što je jednom do dvaput mesečno, pošaljite nam svoj e-mail.


%d bloggers like this: