Saša Tkačenko

This slideshow requires JavaScript.

.

Subota, 15. septembar 2012. od 13č

Muzej savremene umetnosti Beograd, Ušće 10, blok 15, Beograd

.

Otvorena diskusija među publikom

o radovima umetnika

SAŠE TKAČENKA

 .

 .

Odavde skinite informacije i dokumentaciju o izložbi i umetniku, kao i pitanja o kojima ćemo diskutovati::

[Tekstovi i vizuelna dokumentacija, pdf, 1MB] https://razgovori.files.wordpress.com/2012/09/ukp-sasa-tkacenko1.pdf

[Tekstovi bez vizuelne dokumentacije, Word, 50kb] https://razgovori.files.wordpress.com/2012/09/ukp-sasa-tkacenko1.doc

U okviru predstojeće diskusije razgovaraće se o dva rada umetnika mlađe generacije Saše Tkačenka—Ograda i Savršena vožnja. Oba rada bave se prostorom, arhitekturom i značajem Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, sticajem okolnosti predstavljenih na izložbi Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti? upravo u prostoru Muzeja.

Autor o svojim radovima kaže: „Ono što Ogradu i Savršenu vožnju povezuje jeste stanje u kome se trenutno nalazi institucija Muzeja savremene umetnosti koja bezuspešno, od 2007. godine, pokušava da rekonstruiše svoju zgradu i osposobi je da funkcioniše. Rekonstrukcija koja iz više razloga deluje kao da se nikada neće završiti postaje sve alarmantnija, ali, kako vreme prolazi, izgleda kao da se svi polako mire sa situacijom i prepuštaju ovaj slučaj nekim boljim okolnostima.“

Zgrada Muzeja savremene umetnosti u Beogradu zatvorena je već pet godina, od 2007., zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji zgrade. O samoj izložbi, koja ima podnaslov—neizložba, kustosi kažu: „Neizložba nema formu, strukturu i arhitekturu, ona sledi zatečeno stanje zgrade i predstavlja konglomerat, po izložbenom prostoru nasumično rasejanih, izjava i znakova koji na različite načine reflektuju situaciju u kojoj se institucija nalazi.“

Neka od pitanja o kojima će se razgovarati u okviru ove diskusije biće: Kako reagujete na trenutno stanje Muzeja savremene umetnosti? Na koji način sagledavate radove Saše Tkačenka u ovom kontekstu i šta će ovi radovi reflektovati u budućnosti?

Kako u javnosti skrenuti pažnju na problem kulturnog urušavanja u vreme krize? Koja je mera umetnosti u vreme krize koja će biti „sa pravom merom“? Kakav je udeo mladih umetnika u ovome?

Izložba Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti? –neizložba dokumentacije, umetničkih intervencija i enterijera zgradebiće otvorena do 30. septembra 2012.

Radno vreme Muzeja: od 10 do 18 časova. Utorkom zatvoreno.

Više o izložbi:: http://www.msub.org.rs/izložba/šta-se-dogodilo-sa-muzejom-savremene-umetnosti

Izložba Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti? –neizložba dokumentacije, umetničkih intervencija i enterijera zgradebiće otvorena do 30. septembra 2012.

Radno vreme Muzeja: od 10 do 18 časova. Utorkom zatvoreno.

Više o izložbi:: http://www.msub.org.rs/izložba/šta-se-dogodilo-sa-muzejom-savremene-umetnosti

*
Izložba Velika očekivanja u Galeriji Doma omladine, u kojoj učestvuju Saša Tkačenko, Marko Marković i Ana Bogdanović, otvara se u utorak, 11. septembra u 20:00 i traje do nedelje, 23. septembra 2012.
https://www.facebook.com/events/371739776227542/
.

.

Ovde možete da preslušate montirani audio materijal sa diskusije [~30min]::

AdvertisementsKontakt

umetnik.kao.publika@gmail.com

+ Ukoliko želite da vam šaljemo najave razgovora, što je jednom do dvaput mesečno, pošaljite nam svoj e-mail.


%d bloggers like this: